Konst åt alla Kronoberg 30 aug – 3 sept 2022

Unik konstvecka i Växjö som samlar 20 yrkesverksamma konstnärer från Kronobergs län. Under veckan erbjuds även två workshops och en föreläsning.

Under vecka 35 mellan den 30/8-1/9 fylls Mötesplats Vattentorget av konst från 20 yrkesverksamma konstnärer från Kronobergs län. Över 60 konstverk kommer visas och sker inom ramen för verksamheten KONST ÅT ALLA.

Deltagande konstnärer: Petra Karlsson, Martha Kristensen, Karolina Lilliequist, Anna Nordström, Vivianne Otsa, Martin Bornholm, Hans Hedlund, Inga Leo, Kerstin Cedell, Fanny Wallertz, Annkristin Andersson, Birgitta Heiling, Lars Palm, Remus Bo Wilson, Åke Bergqvist, Roger Simonsson, Lisbeth Sandvall, Björn Jäderås, Kajsa Haagen, Morgan Persson

Invigning och vernissage: Utställningen invigs av Malin Lauber, kommunalråd i opposition tisdag den 30 augusti kl. 14:00.

Adress: Vattentorget 1 i Växjö.

Arrangör: Riksföreningen Våra Gårdar, Folkets Hus och Parker samt Bygdegårdarnas Riksförbund. Värd för utställningen är IOGT-NTO i samarbete med Bild och Form Kronoberg, en del av region Kronoberg. 

Konst åt alla är en folkrörelsesatsning som i över 30 år har utsmyckat det offentliga rummet för att öka konsten i människors vardag. Bakom utställningen Konst åt alla står Riksföreningen Våra Gårdar, Folkets Hus och Parker samt Bygdegårdarna som totalt samlar närmare 2 700 föreningsdrivna samlingslokaler. För att erbjuda människor konstupplevelser i närheten där de bor samt nå yrkesverksamma konstnärer i hela landet arrangerar de tre organisationerna Konst åt alla-utställningar i hela Sverige. Genom Konst åt alla sprids konst över hela landet och gör konsten tillgänglig på platser där människor bor – på landsbygden, i förorten och i staden.

Information om huset och tillgängligheten i Växjö finns här https://www.vattentorget1.se/startsida/vara-lokaler/

Föreläsning med Björn Jäderås, mer information finns på www.konståtalla.nu eller www.facebook.com/konstatalla

Workshops med Karolina Lilliequist, anmälan sker via www.konstikronoberg.se

RÖDA TRÅDEN

– En workshop med linjen i fokus.

31 augusti kl 14.00-17.00 på Vattentorget i Växjö.

Gratis, passar barn i åldrarna ca 7-12 år. Ta med en vuxen, dom kan också ha kul.

12 platser. Anmälan görs via länken (https://forms.gle/MEEQXDYgkMJ5njep9). Skriv ditt namn, din mailadress och vilken workshop du vill delta i anmälan. Dropp-in i mån av platser vid start klockan 14.00.

Att uttrycka sig genom bild, färg kan kännas helt naturligt för vissa medan andra knappt ens våga prova. Barn kan tidigt bli stämplade som någon som ritar ”fint” eller ”fult” och det kan begränsa en i lusten att vilja skapa. Det är förstås bara påhitt, alla kan (!) och vad tråkigt om allt bara var fint hela tiden. Här handlar det om att väcka skaparlusten och prova olika material. Vi kommer att arbeta med linjen som får ta sig i uttryck i olika tekniker; vi kommer att teckna med penna, forma med metall och färglägga med textil.

Med Karolina Lilliequist, konstnär / illustratör / arkitekt. I samarbete med Bild och Form Kronoberg, en del av Region Kronoberg.

Har du några frågor, skriv till karolina.lilliequist@gmail.com.

TUTTI FRUTTI

– En lekfull workshop i mönsterrapport och textiltryck.

1 september kl 14.00-17.00 Vattentorget i Växjö.

12 platser särskilt riktade till personer som flytt kriget i Ukraina. I samarbete med Röda Korset.

Ett roligt tillfälle för den som vill testa på att göra mönsterrapporter och trycka på textil. Upplägget gör att man kan komma helt tom på idéer och ändå stå med hundra uppslag till mönster i slutändan. Vi jobbar med en open-source inställning där vi låter oss inspireras av varandras mönster. Det är blir också en slags hjärngympa där en tredimensionell figur ska delas för att skapa ett tvådimensionellt mönster. På hur många sätt går det kapa en banan?

Med Karolina Lilliequist, konstnär / illustratör / arkitekt, i samarbete med Bild och Form Kronoberg, en del av Region Kronoberg.